Isolergrund

Isolergrund pysäyttää epäpuhtaan ilman, joka voi aiheuttaa astmaa, allergiaa ja sairauksia

Astma- ja allergiaturvallinen perustus Isolergrund Miellyttävä lattialämpötila. Isolergrund kääntää ilmavirran alapäin ja ulos.

Isolergrund pysäyttää epäpuhtaan ilman, joka voi aiheuttaa astmaa, allergiaa ja sairauksia

Perustuksella on tärkeä tehtävä estää homeen kasvu/leviäminen sekä estää maaperän epäpuhtaan ilman pääseminen asuinympäristöön

Hyvä tietää perustuksesta: Maaperässä on luontaisesti pieneliöitä, bakteereja, maaperän hajua ja radonia. Ne erittävät itiöitä ja kaasuja, jotka voivat aiheuttaa astmaa, allergiaa ja sairauksia. Ne sekoittuvat ilmaan talon alla ja ilmanvaihto voi kuljettaa ne asuintiloihin. Talon perustus, jota ei ole tyyppihyväksytty, voi imeä perustuksista jopa 30 m3/tunnissa.

Sen lisäksi voit ottaa huomioon, että maaperän kosteus on 100 % ja ulkoilman kosteus on jopa 100% RH osan vuodesta. Homekasvun estämiseksi perustuksen ilmankosteus ei saa ylittää 75% RF pidempiä ajanjaksoja (MRL, Ympäristöministeriön asetus 782/2017). Betonielementit eivät saa olla kosketuksissa maahan, jotta kosteus ei imeydy ylöspäin kylmästä maasta ja muodosta kondenssia lämpimämpään alapohjaan.

1. Isolergrund estää homeen kasvun ja leviämisen

Isolergrund on dokumentoidusti tiivis (painekoepöytäkirja), eristetty perustus, jossa ei ole kylmäsiltoja maahan. Rakenteen vuoksi ilmankosteus ei ylitä 75% RH pidempiä ajanjaksoja ja se estää homeen kasvun ja leviämisen.

2. Isolergrund ei päästä epäpuhdasta ilmaa maaperästä asuinympäristöön

Isolergrundissa on alapohjassa kanavapuhallin, joka estää talon ilmanvaihtojärjestelmän imun, joka vaihtaa ilman 12 kertaa/tunti. Puhallin muodostaa minimaalisen alipaineen ja kääntää ilmavirtauksen alaspäin, poispäin asuintiloista, alas maahan ja ulos. Sen vuoksi epäpuhdas ilma maaperästä ja perustuksista ei pääse asuintiloihin.

 

ISOLERGRUND® – Perustukset. jotka täyttävät Maankäyttö- ja rakennuslain määräykset (MRL) – Täydellinen lakisääteinen dokumentaatio talonomistajille, kosteudenhallintasuunnitelma ja rakennuslupaprosessi

  • Tyyppihyväksynnän toteuttanut KIWA, akkreditoitu sertifiointiyritys

  • RISE:n testaama. Täyttää MRL:n rakennusmääräykset – Kolmansien osapuolten tekemät jatkuvat tarkastukset

  • Kansainvälinen Eurofins Group tarjoaa testaus-, analyysi-, sertifiointi- ja asiantuntijapalveluita.

  • Auktorisoidut perustusyritykset noudattavat yksityiskohtaisesti määriteltyä rakennusmenetelmää

  • Talon omistaja saa 20 vuoden toimivuustakuun Isolergrundille

  • Yhteistyökumppani Lundin teknisen korkeakoulun Fuktcentrum